St Jakobsschelpen op aardappelkoekjes met erwtenpuree

AMUSE
FEBRUARI 2016
12
/5

INGREDIENTEN

1 elboter
3sjalotten, fijn gesnipperd
1 tnknoflook
2plakken ongerookte panchetta, fijn gesneden
155 grdiepvrieserwten
 Olie om te frituren
3bloemige aardappelen, geschild en
 zeer dun gesneden in 24 plakken
12St Jakobsschelpen, horizontaal half
 doormidden gesneden
 verse munt om te garneren

BEREIDING

  1. Smelt de boter in een kleine pan en fruit de sjalotten, knoflook en pancetta op lage hitte 3 minuten, of totdat ze zacht, maar niet gekleurd zijn.
  2. Doe de erwten en de bouillon erbij en bak op hoge hitte 3 minuten of totdat het vocht verdampt is.
  3. Koel wat af, doe in een keukenmachine en pureer glad.
    Breng op smaak met kruiden.
  4. Vul in een diepe pan met dikke bodem of een frituurpan voor 1/3 met olie en verhit tot 190 graden of totdat een dobbelsteentje brood in 10 sec. bruin wordt.
    Bak de aardappelplakjes in porties knapperig en goudbruin.
    Laat uitlekken op stukken keukenpapier en bestrooi met zout.
  5. Roer de reeds doormidden gesneden St Jakobsschelpen door 1 el olie. Voeg wat kruiden toe.
  6. Verhit een braadpan, schroei de St Jakobsschelpen in porties 5 seconden aan elke kant of totdat ze van binnen lichtbruin zijn, maar in het midden ondoorzichtig.

PRESENTATIE

  1. Verhit de erwtenpuree.
  2. Schep 1 tl puree op elke aardappelplak.
  3. Leg er een Sint-Jakobsschelp op.
  4. Breng op smaak met peper en garneer met munt
AFDRUKKEN

Menu februari 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.