Risotto met zeevruchten

TUSSENGERECHT
FEBRUARI 2016
12
/5

INGREDIENTEN

4 elolijfolie
3,6 ltrvisbouillon
4uien, gesnipperd
4 tnknoflook, gesnipperd
2stengels bleekselderij, in stukjes
4 elpeterselie, fijn gehakt
2 eloregano, fijn gehakt
2 eltijm, fijn gehakt
880 grrisottorijst
300 grblauwoogfilet, in blokjes
 (of koolvis, leng of kabeljauw)
24garnalen, gepeld, ader
 verwijderd, staart intact
24mosselen, gewassen

BEREIDING

  1. Giet de bouillon in een steelpan en breng hem aan de kook. Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur en verhit, bak de ui, knoflook en bleekselderij 2 – 3 minuten.
  3. Voeg 2 el water toe, doe het deksel weer op de pan en bak alles weer 5 minuten of totdat de groenten zacht zijn.
  4. Voeg de rijst toe en bak deze al roerend mee tot de rijstkorrels een vetlaagje hebben. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe totdat de rijst beetgaar is.
  5. Breng intussen 120 ml water aan de kook, voeg de mosselen toe en kook ze totdat ze open zijn. Giet ze af en zet weg.
  6. Voeg de vis, de garnalen en het restantje bouillon toe aan de rijst en roer goed.
  7. Laat alles nog koken tot de zeevruchten gaar zijn en de rijst zacht en romig.
  8. Voeg de mosselen toe.
  9. Deksel op de pan en laat 5 minuten rusten.
  10. Roer de peterselie, oregano en tijm door de risotto en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.

PRESENTATIE

Laat alles nog een paar minuten staan en serveer alles uit op een bordje. Per portie met 2 garnalen en 2 mosselen.

AFDRUKKEN

Menu februari 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.