Kaasbonbon met kaasijs, stukje kaas en vijgencompote

NAGERECHT
NOVEMBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

Kaasijs

1ei
60 greigeel (2 eieren)
50 grsuiker
7 grvanillesuiker
1 dlmelk
70 grblue stilton
0,5 dlmelk
2 dlroom

 

Vijgencompote
35 gr suiker
150 gr rode port
5 blauwe vijgen
citroensap
Kaasbonbon
240 gr blue stilton, recht stuk
120 gr marsepein

Stukjes kaas

120 grbettine blue

BEREIDING

Kaasijs

  1. Ei met eigeel en beide suikers tot crème kloppen. Dan de melk toevoegen en au bain Marie of op laag vuur laten binden.
  2. Los de kaas op laag vuur in de melk op en meng dit door de eimassa.
  3. Klop de room half stijf en voeg toe.
  4. Af laten koelen en in sorbetiére ijs draaien.

Vijgencompote

  1. Verwarm de suiker in een pan met een dikke bodem op een laag vuur en laat de suiker goudgeel kleuren. Blus af met port, let op spatten, en roer tot de suiker weer is opgelost. Laat het op een laag vuur inkoken tot dikke saus.
  2. Schil de vijgen, snijd in stukken en doe ze bij de saus. Laat het geheel tenminste 15 min zachtjes koken. Proef af en voeg eventueel wat suiker of citroensap toe.
  3. Laat de compote afkoelen.

Kaasbonbon

  1. Maak deze bonbon á la minute.
  2. Snijd de kaas in 12 gelijke dobbelstenen.
  3. Rol de marsepein tussen plastiek folie heel dun uit tot een rechthoek van ongeveer 1 mm dikte.
  4. Verwijder de bovenste laag plastiek en snijd de marsepein aan een lange kant recht bij.
  5. Leg de kaas, tegen elkaar, op de marsepein aan de bijgesneden kant en wikkel de marsepein een keer om de kaas.
  6. Snijd overtollige marsepein weg.
  7. Snijd hierna weer in 12 blokjes.

Stukjes kaas

Snijd de geitenkaas in 12 gelijke driehoekige stukjes.

PRESENTATIE

  1. Leg op een koud bord het stukje bettine blue, een kaasbonbon en een klein bolletje kaasijs.
  2. Garneer met beetje vijgencompote.
AFDRUKKEN

Menu november 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.