Garnalensoepje met limoenroom

AMUSE
DECEMBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

600 grBlack Tiger garnalen
12 elzonnebloemolie
3stengels prei
6 tnknoflook
3uien
3 dlwitte wijn
4,5 dlkippenbouillon
4,5 dlwater
1,5 eltomatenpuree
3 dlslagroom
3limoenen
3 elboter
 zout en peper
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

  1. Kook de bouillon tot 1/3 in.
  2. Pel de gekookte garnalen en bewaar de schaal en koppen.
  3. Verhit een pan met de zonnebloemolie op hoog vuur. Voeg de schalen en koppen van de garnalen toe en bak dit stevig aan onder voortdurend roeren.
  4. Maak de preien schoon en snij deze in fijne ringen. Snij de uien, inclusief de schil, in grove stukken. Snij de knoflook, inclusief de schil, in grove stukken.
  5. Voeg de prei, ui en knoflook toe aan de pan met de schalen.
    Bak het wederom flink aan en blus het geheel af met de witte wijn.
  6. Voeg de kippenbouillon en het water toe.
  7. Voeg de tomatenpuree toe en breng de bouillon aan de kook.
  8. Klop de slagroom totdat deze lobbig is.
  9. Rasp de schil van de limoenen boven de room en maak op smaak met zout en peper.
    Bewaar de limoenroom in de koelkast tot het moment van serveren.
  10. Maak de garnalen schoon en snij het straatje eraf, snij de rest van de garnalen in stukjes.
  11. Voeg de boter toe aan de ingekookte soep en pureer met een staafmixer.

PRESENTATIE

  1. Verdeel de stukjes garnaal over de glaasjes.
  2. Vul de glaasjes met de garnalensoep.
  3. Schep de limoenroom op de soep en garneer met de staartjes.
AFDRUKKEN

Menu december 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.