Kaastaart met brillat savarin, vruchten en balsamico

naGERECHT
januari 2023
12
4.5/5

INGREDIENTEN

16 gr gedroogde (Australische) abrikozen
100 gr gepelde walnoten
3 el (liefst oude) balsamico-azijn
6 el dadelstroop*
2 Brillat Savarin à 200-500 g**
2 goed rijpe Doyenne de comis peer, geschild, in blokjes van ½ cm
zout en peper

Tips

 * Te koop bij Middenoosterse en Marokkaanse winkels. Vervang het evt. door ahornsiroop (delicatessewinkel).
 ** Savarin is er in verschillende maten, kijk welke je kiest afhankelijk van het aantal personen.

PRESENTATIE

 vijgen- of notenbrood, in dunne sneetjes, voor erbij

BEREIDING

  1. (kan ½ dag van tevoren)
    Breng een bodem water in een steelpan aan de kook. Voeg de abrikozen toe, draai het vuur uit en laat ze 15 min. wellen in het hete water.
  2. Rooster intussen de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Laat afkoelen op een bord.
  3. Roer de balsamico azijn en dadelstroop door elkaar.
  4. Halveer de abrikozen, doe ze in een kommetje en dek het af.
  5. Snijd de kaas overlangs door midden. Wikkel hem terug in de verpakking en laat op een koele plaats op kamertemperatuur komen.

AFWERKING & PRESENTATIE

  1. Leg de onderste helft van de kaas op een mooi bord en verdeel de peer erover.
  2. Schep de helft van de stroperige balsamico erover.
  3. Leg de bovenkant van de kaas op de peer.
  4. Schep de abrikozen en noten door elkaar en verdeel over de kaas.
  5. Sprenkel er nog wat stroperige balsamico over en geef de rest erbij.
  6. Snijd de kaas aan tafel in puntjes. Serveer met brood.
AFDRUKKEN

Menu januari 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.