Club Cuisine La Sonnerie

Club Cuisine La Sonnerie is een kookclub van enthousiaste amateurkoks die als hobby een keer per maand in Hotel La Sonnerie te Son met passie koken. De menu’s worden door de leden zelf samengesteld en er worden bijpassende wijnen bij geselecteerd.

 

De menu’s

De menu’s bestaan doorgaans uit 5 gerechten, meestal samengesteld uit een amuse, een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht. De gerechten worden in teams van twee tot drie leden gemaakt.

De menu’s worden afgestemd op het jaargetijde zodat er zoveel mogelijk met verse en lokale producten kan worden gewerkt. De menu’s worden samengesteld door een menucommissie die uit twee leden bestaat die elk half jaar worden gewisseld. Zodoende wordt niet alleen met een diversiteit aan producten en recepturen gewerkt. Maar moet ook een menu samen worden gesteld. En moeten de hoeveelheid benodigde ingrediënten per gerecht worden berekend dat moet worden ingekocht.

Een wijncommissie is verantwoordelijk om bijpassende wijnen bij de gerechten te selecteren. Ook deze commissie is, net zoals de menucommissie, samengesteld uit twee leden die elk half jaar worden gewisseld.

 

Koken met een bourgondische inslag

Tijdens de kookavonden wordt er met passie en dus serieus gekookt, maar speelt gezelligheid ook zeker een grote rol en hebben alle leden een Bourgondische inslag.

Elke kookavond is een van de leden de chef van de avond. Deze heeft als verantwoordelijkheid dat alles op schema loopt en de gerechten volgens planning na elkaar worden uitgeserveerd. Uiteraard worden de gerechten door de leden zelf genuttigd en wordt geëvalueerd hoe het resultaat is, wat er eventueel beter had gekund of waar je op moet letten bij het maken van het gerecht.

 

Volg ons op Facebook

Onze activiteiten zijn ook te volgen op facebook. Like de pagina en blijf op de hoogte van de lekkerste menu’s die wij maken.

 

Deze website wordt gesponsord door Media Outlaws.