Amandelcrème met pistacheroom

TUSSENGERECHT
JANUARI 2020
12
4/5

INGREDIENTEN

Bouillon

450 grprei
30 grboter
1,1 ltrkippenbouillon
0,5 ltrgroentenbouillon
220 gramandelpoeder
25 grrijst
3,5 dlroom
 zout en peper

Groenten

1 stcourgette

AFWERKING

5 elpistachenootjes
3 dlroom
1scheutje Amaretto
 tuinkers
 brood
 optioneel: kruidenboter

BEREIDING

Bouillon

  1. Maak de prei schoon en snijd in fijne ringetjes. Houd 2 el achter voor de garnering.
    Zweet de rest in een klein beetje boter glazig. Voeg de kippen en groentebouillon toe en breng aan de kook.
    Was de rijst en voeg deze samen met het amandelpoeder aan de bouillon toe. Gaar alles gedurende 30 minuten onder regelmatig roeren. Voeg de room toe en kook even door.
    Doe de massa in de blender en pureer fijn. Zeef deze crème vervolgens en breng op smaak met peper en zout.

Courgette

Was de courgette, boor er 60 bolletjes met schil uit van 7 mm en blancheer ze kort in wat water met zout (gebruik een pommes Parisienne boor).

AFWERKING

  1. Was de pistachenoten in een vijzel tot een pasta.
  2. Klop de room stijf, meng er een afgestreken eetlepel pistachepasta door en voeg als laatste, naar smaak, Amaretto toe.
  3. Snijd het brood in plakjes en doe er eventueel kruidenboter bij.

PRESENTATIE

  1. Leg in hete soepborden vijf courgette bolletjes.
  2. Voeg de hete crème toe en garneer af met een lepel geslagen room met daarop een takje tuinkers.
AFDRUKKEN

Menu januari 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.