Cappuccino van paddenstoelen

tussenGERECHT
decemBER 2022
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Bloemkool pistachepuree

45 grgedroogd eekhoorntjesbrood
450 grpaddenstoelenmelange
3 elboter
3sjalotjes, fijngesnipperd
3aardappelen, geschild
1buisje / plukje saffraan
19,5 dlpaddenstoelenbouillon (evt. van tablet)
3-6 elsojasaus
3 dlslagroom
 Piment of versgeraspte nootmuskaat
 zout en peper
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

  1. Laat in een kommetje met 4,5 dl water de gedroogde paddenstoelen ca 8 minuten weken. Laat ze uitlekken in een zeef en gooi het week water weg.
  2. Veeg de verse paddenstoelen, indien nodig, schoon met keukenpapier en snijd ze fijn. Eventueel in een keukenmachine.
  3. Verhit de boter in de pan en bak de sjalotten met de fijngesneden verse paddenstoelen tot de paddenstoelen zacht worden en het vocht verdampt.
  4. Snijd ondertussen de geweekte paddenstoelen fijn en snijd de aardappelen in blokjes.
  5. Schep de geweekte paddenstoelen en de aardappelen door de gebakken paddenstoelen en bak ze enkele minuten mee. Voeg de bouillon toe en de sojasaus naar smaak. Kook het geheel in ca 8-10 minuten zachtjes gaar.
  6. Pureer alles met een staafmixer tot een mooie gladde en gebonden soep en breng op smaak met peper en zout.
  7. Klop in een kop de slagroom lobbig.

PRESENTATIE

  1. Schep de warme paddenstoelencappuccino in voorverwarmde cappuccinokoppen en schep de slagroom erop.
  2. Maal wat piment of nootmuskaat over de room.
  3. Drink de paddenstoelencappuccino door de room.
AFDRUKKEN

Menu december 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.