Ingrediënten

3 teentjes knoflook, fijngehakt
Olijfolie
240 gram krabvlees, kleingesneden
1 ½ tl verse dille gehakt
600 ml room
¾ tl kreeftenpasta
9 blaadjes witte gelatine, geweekt
6 kreeften
6 el boter
3tl vers gehakte peterselie
12 groene asperges
3 grote aardappelen, dungesneden en drooggedept
Plantaardige olie, om te frituren
24 zilveruitjes
3 rode uien, fijngehakt
3 el bieslook, fijngesneden
6 el azijn
24 zwarte olijven zonder pit
Zout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Fruit de knoflook in wat olijfolie.
  2. Voeg het krabvlees met de dille bij de knoflook, blus af met room en breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer de kreeftenpasta erdoorheen en laat ca. 3 minuten sudderen.
  4. Pureer het mengsel en los van het vuur af, de uitgeknepen gelatine erin op
  5. Verdeel het mengsel over 12 (met water afgespoelde of met vershoudfolie beklede) vormpjes en koel ze af. Let op: volgens recept staat hier 4 uur voor. Dus versneld in de vriezer!
  6. Doe de kreeften met scharen en kop naar beneden in kokend water met zout en keer ze tijdens koken af en toe. (Kreeften van 500 gram hebben een gaartijd van 3-4 minuten en elke 500 gram meer 2 minuten extra).
  7. Schep de kreeften uit het water en laat afkoelen.
  8. Verwijder het elastiek, maak de kreeftenstaarten los van de romp en halveer ze in de lengte. Haal het vlees uit de scharen en snijd klein.
  9. Bruin de kreeftenstaarten en het vlees lichtjes in de boter en breng op smaak met zout, peper en peterselie. Neem van het vuur en laat afkoelen tot lauw.
  10. Kook de asperges in ca 5 minuten beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken. Snijd ze in stukken van ca 4 cm.
  11. Frituur de aardappel in de hete olie. Laat uitlekken en maak op smaak met zout en peper.
  12. Fruit de zilveruitjes in wat olijfolie, voeg de asperges erbij en fruit even mee.
  13. Meng de rode ui met bieslook, azijn en 12 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout

 

Presentatie

  1. Stort de panna cotta op borden (verwijder evt. de folie) en schik er een halve kreeftenstaart op.
  2. Schik de asperge, kreeft, aardappel, zilveruitjes en olijven eromheen en besprenkel met vinaigrette.
  • Voorgerecht 12 personen
  • Januari 2016
  • Beoordeling