Ingrediënten

600 gram verse tonijnfilet
1 tl wasabipoeder
50 gram zwart sesamzaad
60 ml olie
Cocktailprikkers om te serveren

 

Dipsaus met gember en soja
Stukjes verse gember van 2×2 cm, in zeer dunne reepjes gesneden
2 el Japanse sojasaus
2 el mirin
1 tl wasabipasta
¼ tl sesamolie

Bereiding

  1. Voor de dipsaus doet u de gember, Japanse sojasaus, mirin, wasabipasta en sesamolie in een kleine kom en mengt u het goed door elkaar. Zet apart.
  2. Snijd de tonijn met een heel scherp mes in blokjes van 2 cm. Doe de tonijnblokjes in een kom. Voeg het wasabipoeder en de zwarte sesamzaadjes aan de kom toe en roer totdat de tonijnblokjes gelijkmatig bedekt zijn.
  3. Verhit een wok op hoge hitte, voeg de helft van de olie toe en vet de wok schommelend met de olie in. Doe de helft van de tonijn erin en bak, zachtjes roerend, 1-2 minuten of totdat de blokjes van buiten goudgeel zijn en van binnen nog roze. Laat ze uitlekken. Herhaal dit met de rest van de olie en de tonijn.
  4. Leg ze op een bord, met de dipsaus in het midden en serveer met een prikker.
  • Amuse 12 personen
  • Januari 2016
  • Beoordeling