Ingrediënten

750 gram filet van witte vis (in stukken)
1 teen knoflook
1 ei
1 el nam pla (Thaise vissaus)
1 groene peper
2 bosuitjes
1 limoenrasp
rijstolie

Bereiding

  1. Snij de vis in stukken en maal fijn in een keukenmachine samen met de geperste knoflook en ei.
  2. Breng op smaak met nam pla en groene peper.
  3. Snijd de bosui in ringetjes en meng met het limoenrasp met de hand door de vis puree.
  4. Vorm met natte handen* balletjes van de vis puree ter grootte van een pingpongbal, die je vervolgens plat maakt als een klein hamburgertje.

Presentatie

Bak de viskoekjes in een beetje olie, 2 à 3 minuten aan iedere kant, en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer met de korianderdip.
*Dit om te voorkomen dat je handen niet helemaal in de vispuree komen te zitten. Zet dus een bakje water op je werkbank en maak na ieder koekje je handen weer nat.
  • Amuse
  • Januari 2017