Ingrediënten

Zalmbonbon

350 gr gerookte zalm lange plakken
300 gr Hollandse garnalen
0,5 st sjalot zeer fijn
0,5 el kappertjes gehakt
1 tl gembersiroop
1 tl limoensap
0,5 tl mosterd
0,5 el mayonaise

 

Cocktailmousse

1,5 dl slagroom
1 tl suiker
2 el mayonaise
1 el sherry
1 el Whiskey
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
1 el ketchup
peper en zout

 

Paprika

0,25 st rode paprika

 

Dressing

1 dl olijfolie1 tl mosterd
1 tl gembersiroop
cayennepeper
peper en zout

 

Afwerking

60 gr zwarte haringkaviaar12 gr paprikapoeder mild
6 st takje dille
12 st blaadje groene sla

Bereiding

Zalmbonbon

  1. Snipper de sjalot heel fijn en hak de kappertjes grof. Doe de garnalen, sjalot en kappertjes in een kom.
  2. Klop de mayonaise, mosterd limoen en gembersiroop door elkaar en voeg dit toe aan de garnalen.
  3. Bekleed de binnenkant van een klein bakje (ca. 50cc) overlappend met vershoudfolie.
  4. Bekleed de folie met een plakje gerookte zalm, laat voldoende overlappen. Schep het garnalenmengsel in de bakjes en druk met een lepel goed aan. Vouw de bovenkant dicht met de overlappende zalm. Draai het vershoudfolie strak dicht en zet de bakjes in de koeling.

 

Cocktailmousse

  1. Klop de slagroom met de suiker lobbig.
  2. Voeg de mayonaise, ketchup, kerrie en paprikapoeder samen en roer goed door.
  3. Spatel de slagroom door het mengsel en voeg de sherry en whisky toe. Roer nogmaals goed door en breng op smaak met een beetje peper en zout.
  4. Zet de cocktailsaus koel weg tot gebruik.

 

Paprika

  1. Snijd de paprika klein brunoise voor (garnering).

 

Dressing

  1. Maak wat dressing voor de garnering van sla. Gebruik olijfolie, peper, zout, mosterd, gembersiroop, een snufje cayennepeper en proef af.  

 

Presentatie

  1. Haal de zalmbonbon uit de bakjes en verwijder voorzichtig de folie.
  2. Leg een blaadje sla op het bord, besprenkel dit met wat dressing en leg er wat paprika-brunoise op.
  3. Schenk een beetje mousse op de sla en plaats er de bonbon op. Leg boven op de bonbon een klein beetje haring kaviaar.
  4. Drapeer aan de voorzijde van de bonbon een quenelle van cocktailmousse en strooi hier wat paprikapoeder over en versier het met een takje dille.
  5. Strooi verder wat paprikapoeder op het witte bordje.
  • Voorgerecht 1 12 personen
  • Oktober 2020
  • Beoordeling