Frambozenparfait met Amaretto & Amarettikoekjes

NAGERECHT
SEPTEMBER 2020
12
4.5/5

INGREDIENTEN

125 + 75 gr Amarettikoekjes
  (extra voor garnering)
500 gr diepvries frambozen
125 gr witte bastardsuiker
3 st Verse eieren
250 gr mascarpone
3 dl slagroom
5 el amaretto
 
  Extra
  timbaaltjes
  vershoudfolie

BEREIDING

  1. Zet de snelvriezer meteen aan. Zet de aluminium timbaaltjes alvast in de vriezer.
  2. Doe 250 g van de frambozen met 2 eetlepels water en 50 gram suiker in een steelpannetje en breng op laag vuur zachtjes aan de kook. Roer regelmatig om, zodat het niet kan aanbranden. Laat ±5 minuten zachtjes koken, of totdat de frambozen kapot gekookt zijn en je een gladde saus hebt.
  3. Zeef de saus boven een kommetje en zet de coulis tot gebruik koud weg in de koelcel.
  4. Draai 150 gram frambozen met 20 gram suiker in de Magimix tot puree.
  5. Schep 200 gram frambozen om met 30 gram basterdsuiker en laat 20 min. staan.
  6. Verkruimel de Amarettikoekjes grof en zet opzij.
  7. Klop de eieren met 50 gram suiker met de mixer ongeveer 8-10 min. tot een dik mengsel, dat als een breed lint van de garde loopt.
  8. Klop de mascarpone met een garde los en roer goed door het eiermengsel. Klop de slagroom met de mixer stijf en spatel door het mascarponemengsel. Schep de verbrokkelde Amarettikoekjes, de hele frambozen met suiker en de Amaretto erdoor en meng het geheel goed.
  9. Neem de koude timbaaltjes uit de snelvriezer en vul voor de helft met het mascarponemengsel.
  10. Verdeel vervolgens de frambozenpuree erover. Schep de andere helft van het mascarponemengsel erover en dek af met vershoudfolie. Zet de timbaaltjes in de snelvriezer en laat de parfait opstijven, minstens 21⁄2 uur.
  11. Haal de timbaaltjes vlak voor uitserveren uit de vriezer, dompel even in heet water zodat de parfait loskomt.
  12. Maak een crumble van de achtergehouden koekjes.

PRESENTATIE

Zet streep crumble op het bord, plaats er het timbaaltje parfait op en maak af met de frambozencoulis.

AFDRUKKEN

Menu september 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.