Sorbet van groene asperges, kaastaart en chocoladebiscuit

naGERECHT
april 2024
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Sorbet van groene asperges

1 kggroene asperges
450 gsuiker
3 dlwater
1,5 elglucose
 zout

Kaastaart

200 gmagere verse kaas
50 gsuiker
2eidooiers
3blaadjes gelatine
150 gslagroom (40% vet) (met suiker)
30 gcitroensap
20 grmarascino
 zout en peper

Chocoladebiscuit

200 grchocolade (75%)
300 gboter
6eieren
300 gsuiker
170 gbloem
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

Sorbet van groene asperges

  1. Asperges in stukken snijden en garen in kokend gezouten water.

  2. Blenden en eventueel wat kookvocht toevoegen.

  3. Doorzeven en op smaak brengen met suikerwater.

  4. Afdraaien in de ijsmachine.

Kaastaart

  1. Gelatine weken in koud water.

  2. Eidooier met de suiker opkloppen.

  3. Verse Kaas eronder mengen.

  4. Gesuikerde room half opkloppen.

  5. Gelatine smelten op laag vuur, citroensap en marascino toevoegen.

  6. Gelatine onder de kaasmassa mengen. Room eronder mengen.

  7. De massa uitstorten in ringen en laten opstijven in de koelkast.

Chocoladebiscuit

  1. Chocolade en boter smelten au bain-marie.

  2. Eieren opkloppen met de suiker.

  3. Eiermassa onder de chocolademassa mengen.

  4. Bloem toevoegen en afbakken op 150°C.

Solerogelei

  1. Gelatine weken in koud water.

  2. Glucose opwarmen met 1/5 van het mangosap.

  3. Gelatine hierin smelten.

  4. De rest van de mangopuree toevoegen.

  5. Uitstorten op plasticfolie en invriezen.

Aardbeien, pompelmoes, rabarber

  1. De aardbeien wassen en versnijden voor versiering.

  2. De pompelmoezen in stukken snijden.

  3. De rabarber schillen, in stukken versnijden.

  4. Een lichte siroop maken van suiker, witte wijn en de kruiden.

  5. Hierin de rabarber laten marineren.

PRESENTATIE

  1. Haal de kaastaart uit de vorm en zet op het bord.
  2. Maak met een steker rondjes van de solerogelei en leg op elk stukje kaastaart een stuk.
  3. Schik de rabarber naast het kaastaartje.
  4.  Maak met een steker rondjes van de chocoladebiscuit.
  5. Verkruimel de rest wat over is om onder het ijs te leggen.
  6. Schik de aardbeien en de pompelmoesstukjes op het bord,
  7. Maak tenslotte een quenelle van het ijs en leg dat op de verkruimelde chocoladebuiscuit.
AFDRUKKEN

Menu april 2024

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.