Kabeljauwfilets met bloemkool pistachepuree

hoofdGERECHT
april 2024
12
3.5/5

INGREDIENTEN

24 lamskoteletten (klein formaat)
1 kg witte asperges (groot formaat)
24 groene asperges (groot formaat)
450 g waterkers (gespoeld en schoongemaakt)
olijfolie
1 citroen
zout en peper
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

  1. Schil de witte asperges en breek het houtachtige gedeelte van de asperges. Snij de kopjes van de asperges en bak ze kort aan in een klontje boter.

  2. Snij de witte asperges in grove stukken en kook in gezouten water gaar met de geschilde en in stukken gesneden aardappel. Giet het vocht weg en plet de aardappelen en de asperges tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een klontje boter. Meng ten slotte de gebakken aspergekopjes door de puree.

  3. Snij de groene asperges met een dunschiller in dunne slierten. Snij de kopjes in de lengte in twee helften. Meng de sliertjes en de kopjes met de gespoelde waterkers. Besprenkel met citroensap, olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Gril de lamskoteletjes in de grillpan en kruid.

PRESENTATIE

Verdeel de puree en de aspergesalade in een klein toefje over de borden en werk af met twee koteletjes.

AFDRUKKEN

Menu april 2024

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.