Tartaar van kalfsvlees met krokante asperge en een crème van erwten

amuse
april 2024
12
4.5/5

Handgesneden tartaar van kalfsvlees met een asperge in een krokant jasje, een crème van erwten en afgewerkt met jonge postelein.

INGREDIENTEN

Tartaar van kalfsvlees

500 gkalfsvlees (bovenbil)
20 goestersaus
3sjalotjes
30 gtomatenketchup
30 gkappertjes
 Worcestersaus
 olijfolie
 Tabasco
 Peper en zout

Krokante asperge

12witte asperges
300 gbloem
3eieren
300 gpanko broodkruim
150 ggeraspte Parmezaan
 Olie om te frituren

Crème van erwten

150 mlroom
500 gverse erwten
15 gverse munt
 Peper en zout
PRESENTATIE
Postelein

BEREIDING

Tartaar van kalfsvlees

  1. Snijd het kalfsvlees in een fijne tartaar.

  2. Snipper het sjalotje en snijd de kappertjes fijn.

  3. Meng alles samen met de overige ingrediënten naar smaak.

Krokante asperge

  1. Schil de asperge, snij deze doormidden en blancheer hem ongeveer 5 minuten tot hij beetgaar is.

  2. Paneer de asperge door eerst door de bloem te halen, daarna door een losgeklopt ei en vervolgens door de panko gemengd met de Parmezaan.

  3. Frituur op 175°C voor ongeveer 3 minuten tot deze goudbruin en krokant is.

Crème van erwten

  1. Kook de erwten in gezouten water. Haal er na 2 minuten een tiental erwten uit wanneer ze nog niet volledig gaar zijn en nog een mooie beet hebben. Gebruik deze om het gerecht mee af te werken.

  2. Kook de rest van de erwten in ongeveer 5 minuten volledig gaar.

  3. Draai deze tot een gladde crème samen met de room en munt.

  4. Breng op smaak met peper en zout.

PRESENTATIE

  1. Duw de tartaar in een langwerpige steekvorm.

  2. Leg de krokante asperge op de tartaar.

  3. Werk af en garneer met de crème van erwten, de apart gehouden erwtjes en de postelein.

AFDRUKKEN

Menu april 2024

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.