SAMENSTELLING MENU’S

De menu’s bestaan doorgaans uit 5 gerechten en worden afgestemd op het jaargetijde zodat er zoveel mogelijk met verse en lokale producten kan worden gewerkt.

WAARDERING VAN DE GERECHTEN

Op de gerechtenpagina’s wordt door middel van het aantal sterren de beoordeling van een gerecht aangegeven. De beoordelingen zijn gebaseerd op smaak, samenstelling en compositie.

HOE KAN IK EEN GERECHT OF MENU VINDEN?

Alle menu’s staan overzichtelijk per jaar, en vervolgens per maand, gerubriceerd. Mocht je direct een overzicht van bepaalde gerechten willen zien, dan kan je in de menubalk kiezen voor welke gang(en) je een overzicht van de gerechten wil zien.

Een andere mogelijkheid is om in de zoekbalk aan de rechterkant van het hoofdmenu een hoofdingrediënt in te geven. Dan worden als resultaat alle gerechten met dat ingrediënt getoond.

EEN GERECHT ZELF MAKEN

De hoeveelheden zoals in de recepturen beschreven zijn gebaseerd op 12 personen.

Indien een keuze uit de gerechten wordt gemaakt om daarmee zelf een drie gangen menu samen te stellen, dan kunnen voor de basis ingrediënten zoals vlees, vis en gevogelte per persoon grotere porties worden genomen. Indien voor minder dan 12 personen wordt gekookt dan dienen de hoeveelheden naar verhouding te worden aangepast.

Een hoofdgerecht is ca. 1,5 tot 2 maal groter dan een tussengerecht. Een tussengerecht is ca. 2 tot 3 maal groter dan een amuse. Kook je voor 4 personen dan dien je 33% van de beschreven hoeveelheid aan ingrediënten te nemen.

 

EEN GOUDEN TIP

Maak voordat je begint een ‘mise en place’. Zoek daarvoor alle ingrediënten van het recept bij elkaar, weeg deze af en plaats ze op je werkblad bij elkaar. Zo voorkom je dat je op kritieke momenten iets vergeet.

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.