Club Cuisine La Sonnerie is een kookclub met enthousiaste amateurkoks die als hobby een keer per maand in Hotel La Sonnerie te Son met veel plezier en met passie koken. De menu’s worden door de leden zelf samengesteld waar bijpassende wijnen bij worden geselecteerd.

 

KOKEN MET EEN BOURGONDISCHE INSLAG

Tijdens de kookavonden wordt er met veel plezier en serieus gekookt. Gezelligheid speelt daarbij een grote rol wat past bij de bourgondische inslag van de leden.

 

WAT MAAK JE MENU?

De menu’s bestaan doorgaans uit 5 gerechten, meestal samengesteld uit een amuse, een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht. De gerechten worden in teams van twee tot drie leden gemaakt. Er wordt met de jaargetijden meegekookt zodat er zoveel mogelijk met verse en lokale producten wordt gewerkt.
Alle recepturen op de website zijn gebaseerd op 12 personen, mits anders staat aangegeven.

 

SAMENSTELLING VAN DE MENU’S

De menu’s worden samengesteld door een menucommissie bestaande uit twee leden die elk half jaar wisselen. De leden stellen het menu samen vanuit eigen inzichten, inspiratie en creativiteit. Daardoor ontstaat er variatie in de gerechten en wordt met een diversiteit aan producten en recepturen gewerkt. Bij het samenstellen van de menu’s worden uiteraard ook de hoeveelheid benodigde ingrediënten per gerecht berekend ten behoeve van de inkoop van de ingrediënten.

WAT DRINKEN WE ERBIJ?

Een wijncommissie zorgt voor bijpassende wijnen bij de gerechten die door de menucommissie zijn bepaald. De wijncommissie is, net zoals de menucommissie, samengesteld uit twee leden die elk half jaar wisselen.

 

WAAR IS DE CHEF?

Op een kookavond is roulerend een van de leden de ‘chef van de avond’. De chef heeft als verantwoordelijkheid erop toe te zien dat alles op schema loopt en de gerechten volgens planning worden uitgeserveerd.

 

WAARDERING VAN DE GERECHTEN

Uiteraard worden de gerechten door de leden zelf genuttigd en wordt daarna geëvalueerd hoe het resultaat wordt bevonden, wat er eventueel beter had gekund en welke aandachtspunten er zijn bij het maken van het gerecht. De beoordelingen zijn gebaseerd op smaak, samenstelling en compositie.

Op de gerechtenpagina’s wordt door middel van het aantal sterren de beoordeling van een gerecht aangegeven.

 

VOLG ONS OP FACEBOOK

Onze activiteiten zijn te volgen op facebook. Like de pagina zodat je geïnformeerd wordt over de lekkere gerechten die wij maken.

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.