Tiramisu 'Tradizionale' en Tiramisu met mango en perziksaus

NAGERECHT
FEBRUARI 2020
12
3/5

De Tiramisu hebben we op 2 verschillende manieren bereid om eens te variëren op een klassiek thema. Maar ook om te bepalen of we dit gerecht tijdens een H@P benefietavond kunnen serveren.

De smaken zijn erg verschillend. Bepaal zelf waar jouw voorkeur naar uitgaat. Hou je van verandering of ben je toch meer van de Tradizionale?

INGREDIENTEN

Tiramisu ‘Tradizionale’

350 grmascarpone
2,5 dlslagroom
1 paklange vingers (koekjes)
 sterke koffie/espresso
 cacaopoeder
 Amaretto
75 grpoedersuiker
3 stzakjes vanillesuiker

Tiramisu met mango en perziksaus

350 grMascarpone
0,7 dlGrand marnier
70 greiwit
95 grsuiker (2 x 35 gr + 25 gr)
2,5 dlroom
100 greigeel
5 stgelatine
0,4 dlperzik puree (boiron)
6 stbitterkoekjes voor garnituur
 (verkruimelen met een mes)

BEREIDING

Tiramisu ‘Tradizionale’

  1. Klop de slagroom op met vanillesuiker.
  2. Roer de mascarpone los met 75 gram poedersuiker.
  3. Spatel de mascarpone en slagroom door elkaar maar doe dit niet te lang, dan haal je de luchtigheid eruit.
  4. Zet een kopje koffie of espresso (afhankelijk hoe sterke koffiesmaak je wilt) en voeg er een eetlepel Amaretto aan toe.
  5. Breek de lange vingers, doop ze in het koffie/Amaretto mengsel en leg ze op de bodem van het glas.
  6. Schep een lepel van het mascarponemengsel over de lange vingers. Dan weer een laagje lange vingers en dan weer een laagje mascarponemengsel. Heb je over? Maak dan nog een laag.
  7. Zeef als laatste de cacao over de glaasjes en laat ze opstijven in de koelkast.

Tiramisu met mango en perziksaus

  1. Week de gelatine in koud water
  2. Breng de grand marnier aan de kook, afkoelen en mengen met de mascarpone.
  3. Klop de room met 35 gr suiker lobbig en spatel door de mascarpone.
  4. Klop het eigeel en suiker au bain Marie luchtig en koud kloppen!!
  5. Klop de eiwitten en 35 gr suiker stevig in de machine.
  6. Klop het eigeel door de mascarpone en daarna de eiwitten erdoor.
  7. De perzik-puree verwarmen en de uitgeknepen gelatine erdoor roeren (iets afkoelen), door de mascarpone spatelen en in de koeling zetten.

Mango

  1. Snijd citroengras fijn en breng samen met 25 gr suiker en water aan de kook.
  2. Van het vuur halen en 30 min laten trekken en daarna zeven.
  3. Schil de mango en snijd in blokjes (stukjes) van 1 cm en marineer in de citroensiroop met de gesneden mint.

Perziksaus

  1. Perzikcoulis met water, suiker, merg en stokje aan de kook brengen.
    Ongeveer 1 uur laten trekken.
  2. Alles glad pureren (behalve stokje) en af laten koelen.

Afwerking

  1. Lepel de mascarpone in een glas (gebruik eventueel een spuitzak).
  2. Verdeel mango over de mascarpone en doe daar de perziksaus overheen.
  3. Kruimel de bitterkoekjes er over.
  4. Garneer eventueel met een blaadje munt
AFDRUKKEN

Menu januari 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.