Gegrilde coquilles met spaghetti van asperges en lamsoren

AMUSE
MEI 2019
12
4/5

INGREDIENTEN

 

18 stwitte asperges (ca 1 a 2 stuks p.p)
1 elkristalsuiker
24blaadjes lamsoor
12 stSint-Jacobs vruchten
 olijfolie
 beetje suiker
 nootmuskaat
 peper en zout

Voor de blanke botersaus

1 elwitte wijnazijn
4 dlwitte wijn
2 stsjalotten, fijngesneden
250 grboter
250 grzure room

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snijd ze in twee. Rasp deze stukken met een fijne rasp of mandoline om zo de gewenste stukjes ‘spaghetti’ te krijgen.
  2. Breng gezouten water met een beetje suiker aan de kook en kook daarin de aspergespaghetti. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  3. Verwijder de steeltjes van de lamsoren en was de blaadjes.
  4. Snijd de Sint-jacobsvruchten doormidden. Grill ze in een grillpan.
  5. Laat de lamsoren even opwellen in een pan met wat olijfolie.
  6. Stoof de spaghetti van asperges even aan in wat boter met peper en zout, een snufje suiker en nootmuskaat.
  7. Maak de blanke botersaus door de fijngesneden sjalotten, azijn en witte wijn in een pannetje tot 1/4 te laten inkoken. Doe er dan de boter en de zure room bij. Roer goed en breng tot aan het kookpunt. Mix het mengsel.

PRESENTATIE

  1. Leg een kleine keukenring op een bord. Vul deze met de spaghetti van asperges, leg er de Sint-jacobsvruchten bovenop.
  2. Werk af met blaadjes lamsoor en een streepje blanke botersaus.
AFDRUKKEN

Menu mei 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.