Bavarois met gekonfijte asperges en vers fruit

NAGERECHT
MEI 2019
12
5/5

INGREDIENTEN

1 kgasperges
3vanillestokjes
6 dlmelk
15blaadjes gelatine
12 steierdooiers
900 grsuiker
75 grpoedersuiker
1,5 ltrslagroom
3 dlwater

BEREIDING

  1. Asperges schillen en 10 min. koken met een beetje suiker. Pureer de asperges vervolgens met gebruik van een keukenmachine.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg zowel merg als stokje aan de melk en de asperge puree toe.
    Breng het geheel langzaam tegen de kook aan en laat dit mengsel minstens 10 minuten trekken op een laag vuur.
  3. Week de gelatine in koud water.
  4. Klop de dooiers met 300 gram suiker tot een dikke crème.
  5. Zeef de melk en klop deze door het dooiermengsel.
  6. Zet de crème op een pan met heet water en verwarm deze al roerende, au bain marie, tot het gebonden is.
    Los al roerende de goed uitgeknepen gelatine erin op.
  7. Plaats de kom in een schaal met ijswater en roer zo nu en dan, tot de crème lobbig wordt.
  8. Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker op tot yoghurtdikte.
    Spatel zodra de crème lobbig wordt, de slagroom erdoor.
  9. Giet het mengsel in koude timbaaltjes of koffiekopjes. Laat in de koelkast opstijven in circa 4 uur.
  10. De resterende suiker licht verwarmen tot ze licht gekarameliseerd is.
    Voeg vervolgens het water erbij en doe daarna de rauwe geschilde, door de helft gesneden asperge erin.
    Ongeveer 12 minuten laten koken en af laten koelen.

PRESENTATIE

  1. Stort de bavarois op een bord
  2. Garneer met het fruit en de gekonfijte asperges
  3. Maak van de slagroom een mooie quenelle en leg deze bij de bavarois op het bord.
AFDRUKKEN

Menu mei 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.