Hazenmozaïek in dragonsabayon met asperge frittata

hoofdGERECHT
mei 2024
12

INGREDIENTEN

Hazenmozaïek

800 gkalfshaas
800 gossenhaas
200 gplakken Serrano-ham (Espuña), dungesneden
  zout en witte peper
 bindtouw

Dragonsabayon

2eidooiers
2 eldragonazijn
7 elwitte wijn
35 ggesmolten boter
2 eldragonblaadjes
1bouillonblokje
14 toefjes dragon
 zout en witte peper

Asperge frittata

250 ggroene asperges
12eieren
150 mlkookroom
150 gpecorinokaas, in flinters (of Parmezaan)
35 gmunt, fijngesneden (of dille of platte peterselie)
350 gdoperwten (ontdooid, diepvries)
5 elolijfolie

PRESENTATIE

1bosje waterkers

BEREIDING

Hazenmozaïek

  1. Wrijf de kalfshaas licht in met zout en peper.

  2. Verhit 140 gr boter in een braadpan en braad hierin de kalfshaas 5 minuten rondom aan.

  3. Laat afkoelen en snijd de haas in de lengte doormidden. Snijd vervolgens beide helften nogmaals in de lengte doormidden.

  4. Snijd de ossenhaas op dezelfde manier maar laat deze rauw.

  5. Leg de kwarten nu om en om in elkaar zodat je weer een ‘haas’ krijgt (zie foto).

  6. Leg de plakken Serrano-ham op een snijplank en rol de ‘kalfs-runderhaas’ hierin op. Bind het geheel strak op.

  7. Doe 140 gr boter in de braadslee en braad het vlees circa 10 minuten rondom mooi bruin.

  8. Laat het 10 minuten in een voorverwarmde oven van 80 gr C. rusten.

Dragonsabayon

  1. Meng voor de dragonsabayon de eierdooiers met de dragonazijn en de witte wijn.

  2. Klop dit mengsel nu au bain-marie tot de saus als een dik lint van de garde loopt.

  3. Klop er vervolgens de gesmolten boter in een dun straaltje door en breng de sabayon op smaak met peper en zout.

  4. Snijd de dragonblaadjes fijn en roer ze door de sabayon (mocht de sabayon te dik zijn dan kun je er enkele lepels bouillon aan toevoegen).

Asperge frittata

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd ca. 2 cm van de onderkanten van de groene asperges.

  2. Blancheer de asperges 3 min. in kokend water.

  3. Klop de eieren los met de kookzuivel en voeg de helft van de kaas, 2/3 van de groene kruiden, zout en peper toe.

  4. Schep de asperges met de doperwten door het eimengsel.

  5. Verhit de olijfolie, giet het eimengsel in de pan en bak 2-3 min. op een middelhoge stand.

  6. Zet de pan in het midden van de oven en bak nog 15-20 min. verder.

  7. Verdeel de rest van de kaas en kruiden erover.

PRESENTATIE

  1. Schep 2 lepels sabayon op het midden van het bord en smeer het wat uit.

  2. Snijd het vlees in mooie plakjes en leg steeds 2 plakjes in de sabayon.

  3. Snijd de frittata in een puntvorm en leg deze daarnaast.

  4. Garneer met waterkers.

AFDRUKKEN

Menu mei 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.