Dorade met een puree van pastinaak en wortel en truffelolie

VOORGERECHT
mei 2024
12
4/5

INGREDIENTEN

900 gdoradefilet
350 gwortel
350 gpastinaak
0,5 dlmelk
100 gboter
3 eltruffelolie
 zout en peper
PRESENTATIE
12 takjes kervel

BEREIDING

  1. Schil en snijd de wortel en pastinaak fijn. Kook ze apart in zout water, laat ze afkoelen en wrijf ze door een zeef.

  2. Los de boter op in de melk. Meng de wortel en de pastinaak met de melk tot een smeuïge puree. Breng de puree op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de eventueel aanwezige graten uit de vis en portioneer de vis zodanig dat je 12 gelijke stukken krijgt.

  4. Kruid de vis met wat peper en zout en bak ze kort op het vel op een klein vuur en royaal in de boter. Indien de vis aan de bodem plakt maak deze los door ze m.b.v. 2 vorken voorzichtig op te lichten zodat de braadjus eronder kan komen.

  5. Leg de vis op een ovenschaal en giet er de braadjus overheen en zet apart.

PRESENTATIE

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de vis in de oven en laat warm worden in ongeveer 90 seconden.

  2. Maak met 2 lepels de quenelles van puree en plaats die in het midden op middelgrote warme borden. Druppel er wat truffelolie overheen.

  3. Leg de stukken vis ertegenaan en lepel nog wat braadjus op de vis.

  4. Garneer met een kerveltakje. 

AFDRUKKEN

Menu mei 2024

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.