Gebakken mosselen op schelpje van inktvisdeeg en mosselcrème

AMUSE
SEPTEMBER 2018
12
3/5

INGREDIENTEN

Mosselen

3 kggrote mosselen
100 mlwitte wijn
1 stsjalotje
1 tnknoflook
1 tlmosselkruiden
Mosselschelpen
80 gr bloem
40 gr water
8 gr inktvisinkt
zout

Mosselcrème

200 grgekookte mosselen (van recept)
250 grzonnebloemolie
50 greidooier
1/2bosje platte peterselie
 witte wijnazijn
  
  

AFWERKING EN PRESENTATIE

 restant mosselen
 peterselie

BEREIDING

Mosselen

  1. Maak de mosselen schoon.
  2. Snij de groente ragfijn. Verhit wat olie in de pan en zet de groente aan.
    Doe de mosselen en wijn erbij. Kook de mosselen tot ze open staan. Gooi gesloten mosselen weg.
  3. Haal de mosselen uit de schelp, dep ze droog en laat ze afkoelen. Bewaar de schelpenparen.

Mosselschelpen

  1. Kneed een deegje van alle ingrediënten behalve de inkt.
  2. Haal het door de pastamachine op stand 6. Voordat je het deeg voor de laatste keer door de machine haalt, strijk met een borstel de inkt op het deeg zodat je uiteindelijk een zwart/wit gekleurd deeg krijgt.
  3. Zoek 20 paren mosselschelpen die goed op en in elkaar passen. Maak deze paren daarna pas los van elkaar. Maak ze goed schoon. Vet de binnenkanten van de bovenste schelpen en de buitenkanten van de onderste schelpen goed in met wat olie.
  4. Snij stukken van het deeg en pers ze tussen twee mosselschelpen. Snijd overtollig deeg weg. Bak in 5-10 minuten in de oven. Je moet uiteindelijk 17 schelpen maken. Gebruik de andere drie om de gaarheid te proeven.

Mosselcrème

  1. Bak de mosselen bruin in wat olie. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  2. Pureer 150 g van de gebakken mosselen met de eidooiers. Klop er met de olie een crème van.
  3. Snij de andere gebakken mosselen in hele kleine stukjes en roer ze samen met de ragfijn gesneden peterselie door de crème. Breng op smaak met zout en azijn.

AFWERKING EN PRESENTATIE

  1. Bak de mosselen in wat olie.
  2. Leg op elk bord een schelp. Leg een mossel in de schelp en twee eromheen.
  3. Garneer met de mosselcrème en bladeren van peterselie (eventueel gefrituurd).
AFDRUKKEN

Menu september 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.