Thaise kip curry met citroenrijst, citroenpickle en korianderchutney

HOOFDGERECHT
FEBRUARI 2018
12
3/5

INGREDIENTEN

Currysaus

150 mlolijfolie
2 stgroene pepers
5 grmosterdzaad
3 tlfenergriekzaad
1 stcurryblad vers
2 grchilipoeder
150 grgember
250 grsjalotten
3 tlkurkuma
20 sttomaten, gehakt
1.200 mlkokosmelk
4 elkorianderzaad, gekneusd
1.500 grkippendijen
6 dlkippenbouillon
20 grverse koriander
 zout naar smaak

Citroenrijst

455 grBasmatirijst
1 dlmaisolie
30 grmosterdzaad
5 grlinzen
1 stcurryblad, vers
2 stcitroen
50 grkoriander, vers
 zout en peper naar smaak

Citroenpickle

455 grBasmatirijst
1/2 dlolijfolie
10 grmosterdzaad
5 grlinzen, geblancheerd
1 stcurryblad, vers
2 stcitroen
1 tlchilipoeder
40 grwitte wijnazijn

Koriander chutney

4 dlyoghurt
20 grkoriander, vers
10 grgember, vers
1 stgroene peper, zonder zaad en zaadlijst
1 stlimoen

BEREIDING

Currysaus

  1. Laat de olie in een pan heet worden en doe er de mosterdzaad bij, wacht tot het begint te springen.
  2. Voeg fenergriekzaad, de verse groene peper zonder zaad, de curryblaadjes en de geraspte gember toe.
  3. Hak de uien in de Magimix en voeg deze ook toe en laat dit 5 minuten bakken tot de uitjes lichtbruine zacht zijn.
  4. Voeg nu de chilipoeder en de kurkuma toe.
  5. Pulseer de tomaten in de keukenmachine en doe die ook erbij in de pan. Giet er 6 dl kippenbouillon bij en de kokosmelk. Laat dit pruttelen tot het de consistentie van slagroom heeft.
  6. Roerbak de kippendijen met de gekneusde korianderzaadjes tot deze beginnen te verkleuren. Voeg de curry saus en de gehakte koriander als laatste toe. Proef en breng indien nodig op smaak.

Citroenrijst

  1. Doe de rijst in kokend water en laat 10 minuten koken en giet af.
  2. Verhit de olie in een bakpan op matig vuur. Doe de mosterdzaadjes in de pan en zodra dit begint te springen voeg je de geblancheerde linzen toe, de citroenschil en de curryblaadjes toe.
    Laat 1 minuut koken en voeg de rijst het citroensap en de gehakte koriander toe.

Citroenpickle

Bak het mosterdzaad in de hete olie, als het begint te springen voeg je de curryblaadjes en de linzen toe, zet de pit laag en voeg de chilipoeder toe, laat even doorkoken tot het bruin is en voeg de wijnazijn toe.
Roer er de gehakte citroen doorheen, haal van het vuur en laat afkoelen.

Koriander chutney

Doe alle ingrediënten in de mixer en maal dit fijn.

PRESENTATIE

Serveer de curry en de rijst op een bord en dresseer er de pickel en de koriander bij.

AFDRUKKEN

Menu februari 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.