Cheesecake met een gelei van mango

NAGERECHT
DECEMBER 2020
12
4/5

INGREDIENTEN

Cheescake

950 grroomkaas naturel
175 mlslagroom
100 greigeel
3 steieren
47 grbloem
175 mlwater
245 grsuiker
  
 Extra
 balonnen

Gelei

1/2pak mangopuree
1 dlsuikersiroop
1 dlwater
5 grkappa

PRESENTATIE

mango
 blaadjes munt
  
  

BEREIDING

Cheesecake

  1. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine.
  2. Spuit het mengsel met behulp van een flacon in de ballonnen.
  3. Hang de ballonnen aan een ovenrekje. Stoom de balonnen op 82 gr C 20 minuten.
    Laat ze afkoelen en vries ze licht aan.

Gelei

  1. Verdun de mangopuree met het water en de suikersiroop tot iets dunner dan yoghurt.
  2. Voeg per ½ liter 4 gram kappa aan de verdunde mangomassa toe.
  3. Breng dit tegen de kook aan en laat dan iets afkoelen.

Koriandersaus

Doe de ingrediënten voor de koriandersaus in de blender (koriander, knoflook, rozijnen, groene pepers en citroensap). Pureer dit tot een gladde puree en breng op smaak met een beetje zout.

Kabeljauwfilets

  1. Neem de filets uit de vacuümzak en dep deze met keukenpapier droog.
  2. Verhit in een (anti-aanbak) pan een scheut neutrale olie op hoog vuur. Bak de kabeljauw op de huid voor ongeveer 1 a 1,5 minuut. (tot de vis een krokant huidje heeft).

AFWERKING EN PRESENTATIE

  1. Haal de cheescake uit de ballonnen en dompel ze d.m.v. een lange prikker onder in de warme gelei.
  2. Plaats de cheescake zo op het bord dat het op een mango lijkt. Laat het ontdooien
  3. schep er wat gelei omheen en werk af met een los schijfje mango en een muntblaadje.
AFDRUKKEN

Menu december 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.