Mascarpone met coulis van fruit, gemarineerde rozijntjes en crumble van speculaas

NAGERECHT
FEBRUARI 2017
12
/5

INGREDIENTEN

600 grmascarpone
eidooiers
200 grkristalsuiker
12 speculaaskoekjes
1.000 graardbeien (of rood fruit)
12koffielepels rozijnen
20 mlrum
 zout en peper

Garnituur

12fijne reepjes gekonfijte sinaasappelschil
60 grgeroosterde amandelschilfers
60 grverbrijzelde pistachenootjes
 vers munttakje

BEREIDING

  1. Mix de eierdooiers met de kristalsuiker tot een gladde witte crème.
  2. Roer er de mascarpone, samen met een scheut rum, erdoor.
  3. Verkruimel de speculaaskoekjes en verdeel 1/2 ervan op de bodem van de 12 glazen.
  4. Lepel er wat coulis over en nadien de bewerkte mascarpone.
  5. Voeg enkele stukjes aardbei en enkele gemarineerde (2 eetlepels rum) rozijntjes toe en herhaal dit nogmaals.
  6. Laat dit afkoelen in de koelkast.
AFDRUKKEN

Menu februari 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.