Kastanjesoep met freekeh en paddestoelen

TUSSENGERECHT
DECEMBER 2016
12
/5

Freekeh is tarwe die onrijp wordt geoogst. Het nog groene graan wordt met kaf gedroogd in de zon. Daarna wordt het gewreven, geroosterd en in kleine stukjes gebroken. Het resultaat: een graan, net als teff en quinoa, met 'bite' en een lekkere geroosterde smaak.

Het vroege oogsten en met name ook het roosteren, maakt freekeh zo speciaal. Het heeft een stevige bite en de nootachtige, geroosterde smaak is heerlijk. Het is een onbewerkt volkoren graan dat rijk is aan vezels, eiwitten en mineralen. Zo bevat freekeh B-vitamines en meer calcium, ijzer en kalium dan zilvervliesrijst. Omdat het een graan is, maakt dit het vanzelf koolhydraatrijk. Neem dus kleine porties als je op de koolhydraten wilt letten.

INGREDIENTEN

3ui
3stengels bleekselderij
3 tnknoflook
1.500 grgekookte kastanjes
2glazen witte wijn
1.500 mlbouillon
150 grfreekeh
45 grboter
750 grpaddenstoelen (mix)
300 grmascarpone
 tijm
 scheutje melk
 salie

BEREIDING

  1. Snipper de uit, bleekselderij en knoflook en bak glazig in een scheutje olie in de soeppan.
  2. Voeg de kastanjes toe en bak even mee.
  3. Blus af met de witte wijn en voeg de bouillon toe. Laat 10 minuten koken en pureer met de staafmixer.
  4. Kook ondertussen de freekeh in ruim water in 15 minuten gaar en giet af.
  5. Snijd de paddenstoelen en bak bruin in boter met de tijm.
  6. Klop de mascarpone los met een scheutje melk en meng er de salie in reepjes doorheen. Breng op smaak.

PRESENTATIE

  1. Schep een lepel van de freekeh en de paddenstoelen in een diep bord.
  2. Schenk er de soep bij en leg er een flinke lepel salieroom op.
AFDRUKKEN

Menu december 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.