Fruitige kerriesoep

TUSSENGERECHT
OKTOBER 2016
30
4.5/5

INGREDIENTEN

3,5 dlrode port
2 dlNouilly Prat
3,5 dlwitte wijn
12sjalotten
1,5stengel prei
3,5Granny Smith appels
3,5 elkerrie (afgestreken)
7 ltrgevogeltebouillon
11,5 elkokosrasp
2bananen
3/4ananas
8stengels citroengras
8 dlroom, ook voor garnering
1bosje koriander
 tabasco
 boter
PRESENTATIE
koriander, fijngesneden
room

BEREIDING

  1. Port, Nouilly Prat en witte wijn tot de helft inkoken.
  2. Gevogeltebouillon tot 1 liter inkoken.
  3. Sjalotten, prei en appel klein snijden en samen met de kerrie in boter aanfruiten en blussen met het ingekookte vocht (port, Nouilly Prat en witte wijn). Vervolgens de bouillon en gedeelte van de room toevoegen.
  4. Fruit klein snijden en samen met de kokosrasp en citroengras aan de bouillon toevoegen. Laat dit op laag vuur ongeveer 45min. zacht trekken.
  5. Met staafmixer pureren en vervolgens passeren. Op smaak brengen met Peper, zout en Tabasco.

PRESENTATIE

Serveer met halfgeslagen room en fijngesneden koriander in een kopje.

AFDRUKKEN

Menu oktober 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.