Carpaccio di Tonno

VOORGERECHT
FEBRUARI 2016
12
/5

INGREDIENTEN

450 grverse tonijnfilet
4 elextra vierge olijfolie
1 elbalsamico azijn
1 tlbastardsuiker
2 elkappertjes, goed uitgelekt
 zout en versgemalen peper
 citroenpartjes
 salade voor garnering
 ciabattabrood

BEREIDING

  1. Om de vis flinterdun te kunnen snijden, vriest u hem in een techniek die de Japanners gebruiken om sashimi te maken.
    Verwijder het dunne velletje van de tonijn, leg de filets tussen twee laagjes plasticfolie en druk ze met een deegroller wat platter.
  2. Rol de tonijn zo strak mogelijk op tot een rolletje. Dek af met folie en leg in de diepvries tot hij stevig is.

AFWERKING & PRESENTATIE

  1. Haal de vis uit de folie en snijd diagonaal in flinterdunne plakjes. Schik deze op de bordjes.
  2. Maak een dressing van de ingrediënten, breng op smaak met peper en zout, en giet over de vis.
    Laat het 15 minuten op temperatuur komen en serveer met groene salade, partjes en ciabattabrood.
AFDRUKKEN

Menu februari 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.