Ingrediënten

Bouillon

4 sjalotjes
50 gr boter
3 el zoete kerrie
3 el bloem
1 ½ liter kippenbouillon

 

Soep

1 eierdooier
1 dl room
1 dl volle melk
1 dl room
1 el peterselie
1 dl Madeira
Zout en peper

 

Mergquenelles

3 mergpijpjes
2 eieren
1 mespunt kerrie, nootmuskaat, zout en peper
Enkele beschuitjes
Bieslook
Peterselie

Bereiding

Bouillon

  1. Hak de sjalot zeer fijn en fruit het in de boter.
  2. Voeg dan de kerrie toe, laat even doorgaren en doe er dan de bloem bij.
  3. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer alles glad.
  4. Laat de soep ca 15 minuten doorgaren en zeef de soep.

 

Soep, a la minute

  1. Meng de eierdooier met 1 dl room.
  2. Roer er 2 el hete soep door en giet dan het mengsel al roerende door de rest van de hete soep. De soep mag niet meer koken!
  3. Breng de soep op smaak met warme room, warme melk, peterselie, Madeira, peper en zout

 

Mergquenelles

  1. Haal het merg uit de mergpijpjes en verwarm het merg voorzichtig onder de gril maar laat het niet smelten.
  2. Prak de overige ingrediënten, behalve de beschuit, bieslook en peterselie, erdoor.
  3. Doe er zoveel beschuit bij dat een plakkerige massa ontstaat.
  4. Maak met een natte hand mooie quenelles en pocheer die gaar in wat bouillon.

 

Presentatie

Hak de peterselie en de bieslook fijn. Verdeel over hete soepkoppen. Doe er enkele mergballetjes in en versier de soep met wat peterselie.

  • Tussengerecht 12 personen
  • Januari 2016
  • Beoordeling