Ingrediënten

2 liter kippenbouillon
1,3 liter kokosmelk
10 gram peper rood
20 gram koriander
50 gram gember
1 kg drumsticks
150 gram mihoen
25 gram sereh
1 paksoy
 

Thaise Filokrokantjes

6 filodeeg vellen
20 gram koriander
5 gram paprika poeder
1 dl maisolie
Zeezout
peper

Bereiding

Thaise kippensoep

Stap 1

  1. Snij de uien, knolselderij en het wit van de prei als bouquet en was dit grondig.
  2. Zet de kippenpoten op met koud water met zout en breng dit aan de kook.
  3. Schuim de bouillon regelmatig af en zet dan op matig vuur.
  4. Voeg het bouquet toe en daarbij de specerijen foelie, citroengras, kruidnagel , laurier en de lavas. Laat deze trekken tot de kip gegaard is.
     
    Stap 2

  5. Zeef de bouillon door 2 zeven in een passende pan te zetten een gevuld met een natte doek en de ander daarop om het bouquet tegen te houden.
  6. Pluk het vlees als het afgekoeld is.
  7. Voeg bij de bouillon de kokosmelk toe en de peperringetjes en de geraspte gember. Voeg nog een stengel citroengras toe.
     
    Stap 3

  8. Breng water aan de kook met zout en laat de mihoen 4 minuten hierin wellen. Giet dan af op een zeef en spoel de mihoen af met koud water.
  9. Snijd en was de paksoi stengels en wok dit tot dat het beetgaar is en snijd het blad apart in reepjes.
  10. Stoom de taugé 1 minuut af.
  11. Zet alle benodigde ingrediënten netjes klaar: geplukte kip, paksoi, taugé, mihoen, gember en rode peper.

 
Thaise Filo krokantjes

  1. Leg het filodeeg uit op de werkbank en giet op ieder velletje wat olie op en verdeel deze olie met een kwastje.
  2. Leg hierop blaadjes koriander en verdeel er paprikapoeder overheen. Breng op smaak met peper en zeezout en bedek een vel belegde filo met een ander velletje, snijd dit in de gewenste vorm en leg dit netjes op een bakkersmatje. Bak af op 190 gr C circa 5 tot 8 minuten goudbruin.

 

Presentatie

  1. Vul elke soepkop met wat kip, taugé, paksoi, rasp er wat gember op en verwarm de kop.
  2. De soep die tegen de kook aan is opmonteren met wat roomboter zodat deze schuimig wordt.
  3. Verdeel wat gehakte of geplukte koriander over de koppen en rasp nog indien nodig wat rode peper in iedere kop. Zet de kop in en serveer de soep aan tafel uit.
  4. Garneer met de thaise filostengels.
  • Tussengerecht
  • November 2017
  • Beoordeling