Pocheren van een ei1. Bij een gepocheerd ei blijven het eiwit en eigeel beide zacht van structuur: ideaal om een gerecht net even wat smeuïger te maken! 2. Breng een ruime pan water tegen de kook aan; er zijn nu kleine bubbeltjes te zien (géén grote!). 3. Maak een draaikolk in het water, door met een lepel snelle, grote rondjes door de pan te draaien. Deze draaikolk zorgt ervoor dat het ei bij elkaar blijft. 4. Breek het ei in het midden van de draaikolk. 5. Wacht 3 tot 5 minuten: 3 minuten voor een zacht eitje, 5 minuten voor een hard eitje. 6. Schep het ei uit het water met een schuimspaan en laat het op een stukje keukenpapier uitlekken. Tips Tip 1: Gebruik een stukje plasticfolie of een boterhamzakje als hulpmiddel. Besmeer het zakje/plastic met een beetje olijfolie en breek hier één ei in. Knoop het ei zo strak mogelijk dicht en laat het ei-bundeltje in het water zakken. Zo kan je gemakkelijk meerder eieren tegelijk pocheren! Tip 2: Om het ei goed bij elkaar te houden, zou je ook een theezeefje kunnen gebruiken. Breek het ei in het theezeefje en laat deze langzaam in het water zakken. Zo krijg jij, met een klein beetje hulp, het perfecte gepocheerde ei.
Truffeldressing
6 dl | basisdressing |
6 el | jus de truffe |
15 st | plakjes truffel |
Basisdressing
0,5 dl | notenolie |
1 el | poedersuiker |
1 tl | mosterd |
1 dl | azijn |
1 dl | water |
5 dl | zonnebloem- of olijfolie |
1 st | eidooier |
12 st | kleine augurkjes |
750 gr | zeer malse entrecôte |
1,5 bos | geplukte frisee sla |
12 el | bieslook, gehakt |
150 gr | haricots verts, geblancheerd |
12 | plakjes Parmezaanse kaas |
3 | bosjes rucola sla |
12 st | scharreleitjes |
6 dl | azijn |
9 el | zachte olijfolie |
6 dl | truffeldressing |
9 el | basisdressing |
truffel |
Truffeldressing
Basisdressing
Doe de eidooier in een bekken met de mosterd, de azijn, het water en de poedersuiker. Klop dit geheel los en voeg dan, al kloppend, de notenolie en de zonnebloem- of olijfolie toe. Stop als de gewenste dikte bereikt is en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Tartaar
Tussengerecht
Hoofdgerecht
Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |