Vietnamese lente roll van scampi met ingelegde paksoi en gemberdip

amuse
mei 2022
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Ingelegde paksoi

2paksoi
2 dlwater
200 mlazijn
200 grsuiker
1 tlzout

Lente roll

24grote scampi’s
3eiwit
6 tnknoflook
 scheut vissaus
24stengels citroengras
 grof paneermeel / panko
24rijstvellen
1komkommer, julienne gesneden
 beetje gekookte glasnoedels met sesamolie
1wortel, julienne gesneden
 taugé
 verse koriander
 verse mint
 verse dille

Dipsaus

2 dlvissaus
200 grsuiker
60 grverse gember geschild en in stukken gesneden
2limoenen, het sap
4 tnknoflook
4rode pepers

BEREIDING

Ingelegde paksoi

  1. Breng alle ingrediënten aan de kook, kook dit twee minuten en laat afkoelen.
  2. Laat de paksoi voor gebruik op kamertemperatuur rusten.

Lente roll

  1. Scampi’s schoonmaken en in keukenmachine met eiwit, knoflook en een beetje vis saus fijnmalen tot een farce.
  2. Farce (de vermalen garnalen) om een tak citroengras rollen en paneren met panko/meel
  3. Vlak voor het inrollen frituren in zonnebloemolie.
  4. Rijstvellen kort weken in water, plat uitleggen en over het midden in een brede lijn bedekken met de noedels, komkommer, wortel en kruiden.
  5. Gefrituurde scampi farce met het citroengras op de vulling leggen en de rijstvellen oprollen.

Dipsaus

  1. Doe de gember, knoflooktenen, rode pepers en suiker in een vijzel en stamp fijn.
  2. Roer dit samen met de vissaus en citroensap tot een heerlijke dipsaus.

PRESENTATIE

Leg een lente roll op een bordje en serveer er de dipsaus bij

AFDRUKKEN

Menu mei 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.