Tom Ka Kai soep

tussenGERECHT
mei 2022
12
3.5/5

INGREDIENTEN

150 grsjalotjes
5 tnknoflook
2 strode peper
5 stcitroengras
3blikken kokosmelk
150 grBoiron kokos coulis
3 ltrkippenbouillon
25 grgember
12limoenblaadjes
225 mloestersaus
6limoenen, rasp en sap
 olie
 zout, naar smaak
 suiker, naar smaak

BEREIDING

  1. Zet de gesnipperde knoflook en sjalotten aan in de olie, doe de gesneden Spaanse peper en het citroengras erbij.
  2. Voeg de kokosmelk, de kokos coulis, de bouillon, de gember, de limoenblaadjes en de oestersaus toe. Laat minimaal 2 uur trekken.
  3. Breng op smaak met zout en suiker.

Bloemkool pistachepuree

  1. Verhit de boter in een hapjespan op laag vuur. Doe de bloemkool met de sjalotten en het venkelzaad in de pan en roer om. Het vuur kan iets hoger maar laat de bloemkool niet te veel kleuren.
  2. Voeg, zodra de sjalot glazig is, de bouillon en saffraan toe. Houd de bouillon op laag vuur tegen de kook aan en gaar de groenten verder. Dit duurt zo’n vijf minuten.
  3. Hak de pistachenootjes in een blender tot een fijn poeder. Voeg het bloemkool mengsel toe en pureer glad. (de saus moet zo glad mogelijk zijn). Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Neem de bloemkoolsaus uit de blender en houd warm.

PRESENTATIE

  1. Schep de soep in kommen en werk af met een blaadje koriander.
AFDRUKKEN

Menu mei 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.