Peer gevuld met chocolade en hazelnoten

NAGERECHT
JANUARI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

12peren
6 elcitroensap
150 grgedopte hazelnoten
150 grpure chocolade
60 grboter
6 elcassonade
3 dldessertwijn
 evt. karamel voor de afwerking

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de peren en snij er het topje af bij wijze van deksel. Hol de peren uit met een appelboor. Besprenkel met het citroensap.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge braadpan. Laat afkoelen, wrijf er de bruine velletjes af en hak grof.
  4. Hak de chocolade fijn en meng met de hazelnoten.
  5. Vul de peren op met dit mengsel. Schik in een ovenschaal. Verdeel er de boter in blokjes over, besprenkel met de cassonade en overgiet met de wijn. Dek af en zet 20 minuten in de oven.

PRESENTATIE

Werk naar wens af met karamel en serveer direct.

AFDRUKKEN

Menu januari 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.