Blanquette van parelhoen en dooierzwammen

HOOFDGERECHT
JANUARI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

3grote uien
6 dlkippenbouillon
6 dlwitte wijn
150 grboter
6 elolijfolie
3parelhoen, versneden
90 grbloem
1.500 grkleine dooierzwammen
3takjes bladpeterselie
3eidooiers
4,5 dlzure room

BEREIDING

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Giet de kippenbouillon en de witte wijn in een pannetje en breng aan de kook.
  3. Verhit de boter en 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en de parelhoen 5 minuten zonder te kleuren. Kruid met peper en zout. Strooi er de bloem over en meng. Giet er de hete bouillon en de wijn bij en laat 30 minuten stoven.
  4. Maak de dooierzwammen schoon met een vochtige doek.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de dooierzwammen tot ze hun vocht afgeven.
  6. Spoel de bladpeterselie, droog en hak fijn.
    Meng de eierdooier met de zure room.
  7. Breng het stoofvocht aan de kook en laat 5 minuten inkoken op hoog vuur.
  8. Verwijder een pollepel bouillon en giet bij de zure room. Roer door elkaar. Giet weer in de stoofpan en laat 5 minuten zacht stoven zonder te koken.

PRESENTATIE

  1. Verdeel de parelhoen en de dooierzwammen over vier borden.
  2. Lepel er de saus over en werk af met de bladpeterselie.
  3. Serveer meteen.
AFDRUKKEN

Menu januari 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.