Tongrolletje met rivierkreeftenboter

AMUSE
JANUARI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

12tongrolletjes
3 elcitroensap
45 grrivierkreeftenboter
45 grbloem
75 mlwitte wijn
375 mlwater
75 mlroom
150 grHollandse garnalen
1,5stengel lente-ui
3tomaten

BEREIDING

  1. Dompel de tomaten enkele seconden onder kokend water. Pel ze, verwijder de pitten en snij in blokjes.
  2. Was het lente-uitje en snij in rondjes.
  3. Besprenkel de tongfilet met het citroensap en kruid met peper en zout. Rol de filets op en leg ze in een schotel geschikt voor de microgolfoven.
  4. Meng de rivierkreeftenboter met de bloem en bestrijk de filets met dit mengsel.
  5. Voeg de wijn, het water, de room, de garnalen, het uitje en de tomaten toe en meng dit goed.
  6. Dek af en laat 8 minuten garen in de microgolfoven op 850 watt.
  7. Haal de filets uit de schotel, klop de saus glad en kruid met peper en zout.

PRESENTATIE

Serveer de filets overgoten met de saus.

AFDRUKKEN

Menu januari 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.