Gevulde prei met truffel

Gevulde prei met truffel

TUSSENGERECHT
SEPTEMBER 2021
12
4/5

INGREDIENTEN

6jonge preien
6aardperen
3 elcrème fraiche
225 grParmezaanse kaas, geraspt
12 elpanko
3zwarte seizoentruffel

BEREIDING

  1. Snij het witte gedeelte van elke prei in 2 gelijke stukken. Bind de stukken prei aan beide uiteinden op met slagerstouw.
  2. Verpak de aardperen elk in een stuk aluminiumfolie.
    Pof de aardperen ca 30 minuten (indirect, 200C).
  3. Leg na 10 minuten de prei erbij en pof deze samen ongeveer nog 20 minuten.
  4. Haal de aardpeer en de prei van de EEG en laat ze iets afkoelen.
  5. Snij elke prei in de lengte tot vlak voor het slagerstouw in. Knip de zachte kernen uit het ingesneden deel los en haal deze eruit. Snij de kernen fijn.
  6. Pel de schillen van de aardpeer en prak het vruchtvlees fijn. Meng deze met de prei, crème fraiche en de peper en zout maar smaak.
  7. Vul de uitgeholde stukken prei met het preimengsel.
  8. Meng de Parmezaanse kaas met de panko en strooi over de preivulling.
  9. Leg de stukken prei in de koude skillit en laat ca 10 minuten gratineren (indirect, 200C).

PRESENTATIE

Presenteer de prei op een bordje en rasp de truffel over de gevulde prei.

AFDRUKKEN

BBQ menu september 2021

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.