In de schelp gerookte coquilles

In de schelp gerookte coquilles

AMUSE
SEPTEMBER 2021
12
5/5

INGREDIENTEN

24oranje en/of paarse mini wortels
12marlouskes wit (kleine uitjes)
12 elolijfolie
12coquilles
48rode mini tomaatjes
24bolletjes mini mozzarella
12topjes kervel

BEREIDING

  1. Schil de wortels en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Pel en halveer de marlouskes.
  3. Besprenkel de wortels en de marlouskes met olijfolie.
  4. Verwarm de olijfolie in de skillit (direct op 160C) voeg de wortels en de marlouskes toe en bak ze ca 20 minuten. Schep de groenten af en toe om.
  5. Haal de skillit met de groenten uit de EEG en zet apart.
  6. Breng de temperatuur naar 150 graden.
  7. Steek intussen de coquilles open en verwijder de platte schelphelft, het corail en de baard. Laat de aanhechting tussen de coquille en de bolle schelp intact. Spoel de coquilles onder koud water schoon en laat ze onderste boven op een schone doek uitlekken.
  8. Verdeel de tomaatjes, mini mozzarella, worteltjes en de marlouskes over de coquillesschelpen en besprenkel met olijfolie.
  9. Verwijder het rooster, strooi 1 handje kersenrooksnippers op de houtskool en plaats het hitteschild. Leg het rooster terug en leg hier de coquillesschelpen op.
  10. Rook de coquilles en de groente in ca 12 minuten bij een temperatuur van 110 graden.
  11. Haal de schelpen uit de EEG.

PRESENTATIE

Serveer de schelp op een bordje en garneer met de kervel.

AFDRUKKEN

BBQ menu september 2021

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.