Gebraden rosbief met gepofte ui

Gebraden rosbief met gepofte ui en een Oosterse dressing

HOOFDGERECHT
SEPTEMBER 2021
12
3.5/5

INGREDIENTEN

Oosterse dressing

4kleine sjalotten
1teentje knoflook
1plakje sushigember
1/4rode peper
2lente-uitjes
100 mlolijfolie
1/5 tlmadras kerriepoeder
25 mlgembersiroop
25 mlsushiazijn
25 mloestersaus
35 mlsojasaus

Rosbief

1runderspierstuk van ca 1,5 kg
4zoete uien
2takjes tijm
2takjes rozemarijn
24kruidnagels
400 mlOosterse dressing (van recept)

BEREIDING

Oosterse dressing

  1. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook en hak fijn. Snij de sushigember fijn.
  2. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snij het vruchtvlees fijn.
  3. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  4. Verwarm de olijfolie met de sjalot, knoflook en de kerriepoeder tot 70 graden.
  5. Meng de sushigember, gembersiroop, sushiazijn, oestersaus en de sojasaus door de warme olie waardoor deze iets afkoelt. Meng tenslotte de peper en de lente-ui erdoor.

Rosbief

  1. Snij de eventuele oneffenheden van het spierstuk en bind het vlees op met slagerstouw. Bestrooi met peper en zout en rooster het vlees rondom mooi bruin (direct 170C)
  2. Halveer intussen de uien in de lengte. Knip de takjes tijm en rozemarijn elk in 4 stukjes. Steek in het snijvlak van elke gehalveerde ui 4 kruidnagels en een stukje tijm en rozemarijn.
  3. Haal het vlees van de EEG en verwijder het rooster. Plaats het hitteschild en de druippan en leg het rooster terug. Leg het vlees weer op het rooster en leg de uien er op de schil naast.
  4. Breng de temperatuur van de EEG naar 140 graden en laat het vlees en de uien ca 30 minuten garen totdat het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 52 graden en de uien zacht zijn.
  5. Laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie ca 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

PRESENTATIE

  1. Maak een bord op met een bedje van de gepofte ui.
  2. Leg er een stukje rosbief op en maak af met wat Oosterse dressing
AFDRUKKEN

BBQ menu september 2021

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.