Groene aspergesoep met ricotta, basilicum en zwarte olijvencroutons

tussenGERECHT
mei 2023
12
4/5

Groene aspergesoep met ricotta en zwarte olijvencroutons is een heerlijke culinaire ervaring door de combinatie van verse groene asperges, romige ricotta kaas en hartige zwarte olijvencroutons. Met de meest verse ingrediënten, is deze soep perfect voor alle gelegenheden, of het nu gaat om een formeel dinerfeest of een informele lunch. De zijdezachte textuur en lichte, verfrissende smaak van de soep zijn te danken aan de verse asperges en ricotta kaas. De knapperige zwarte olijvencroutons bieden een perfecte aanvulling op de soep en tillen de smaak naar een heerlijk niveau.

INGREDIENTEN

12sneetjes toastbrood
3bussel groene asperge, fijngehakt
750 grzwarte olijven, ontpit
375 grricotta
1 klsuiker
1.500 mlkippenbouillon
150 grboter
1,5bosje basilicum
9 el9 el olijfolie extra vierde
 zout en peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pureer de zwarte olijven tot een pasta.
  3. Haal de korsten van het brood en snijd in blokjes. Bedek ze met de olijvenpasta en bak goudbruin in een antikleefpan.
  4. Bak de stukjes asperge in de boter en bestrooi met de suiker. Giet er de kippenbouillon over en laat ze gaarkoken.
  5. Voeg de ricotta en de basilicum toe en mix met een handmixer tot soep. Kruid naar smaak met peper en zout.

PRESENTATIE

  1. Verdeel over soepborden en dompel er de broodcroutons in.
  2. Werk af met een scheutje olijfolie extra vierge.
AFDRUKKEN

Menu mei 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.