Bruschetta met tomatenmousse

amuse
juni 2023
12
3.5/5

INGREDIENTEN

3stokbrood of ciabatta
375 grricotta
450 grmascarpone
6 eltomatenconcentraat (puree)
 enkele blaadjes basilicum
 olijfolie
 zout en peper

BEREIDING

  1. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en grill ze goudbruin en krokant in de oven.

  2. Doe ricotta, mascarpone en tomatenpuree in een grote kom. Kruid met peper en zout en klop op met een garde. Doe het mengsel in een spuitzak.

  3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Zet deze op een zacht vuurtje en pof er de basilicumblaadjes in gedurende één minuut. Laat de blaadjes vervolgens uitlekken op keukenpapier.

  4. Neem de bruschetta’s en spuit hierop toefjes van de tomatenmousse. Werk af met een krokant blaadje basilicum.

PRESENTATIE

Presenteer de amuse 4 stuks op een bordje en maak in totaal 3 bordjes.

AFDRUKKEN

Italiaans menu juni 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.