Zwaardvis (Pesce Spada) alla Siciliana & Gavi La Battistina

tussenGERECHT
juni 2023
12
4/5

Een klassieker uit de Siciliaanse keuken uit het zuiden van Italië. Heel gemakkelijk om te maken en overheerlijk.

INGREDIENTEN

Marinade

6 elcitroensap
9 elolijfolie
 zout en peper
12 stzwaardvisfilet à 100 gram

Saus

6 elrozijnen
3blik gepelde tomaten
24 elolijfolie
3ui, fijngesnipperd
6 tnknoflook, grof gesnipperd
6stengels bleekselderij, in stukjes
3 elkappertjes
150 grgroene olijven met piment, in plakjes
1½ -3gedroogd rood pepertje, verkruimeld
6 elplatte peterselie, fijngehakt

BEREIDING

  1. Vermeng citroensap met olijfolie, zout en paper in een platte schaal. Laat de zwaardvisfilets hierin ca. 30 minuten marineren. (Dit voorkomt dat ze straks te droog worden.) Wel de rozijnen even in warm water.

  2. Laat intussen het blik tomaten eerst goed uitlekken en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwarm 5 eetlepels olijfolie en bak de ui en knoflook zachtjes ca. 2 minuten. Doe de bleekselderij, kappertjes, olijven, rozijnen, gedroogd pepertje en tomaten erbij. Laat ca. 15 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olie. Bak daarin de vis in ca. 5 minuten gaar, halverwege keren.

PRESENTATIE

  1. Verdeel de groentensaus over 12 borden en leg het stuk zwaardvis erin.
  2. Garneer met de peterselie.
AFDRUKKEN

Italiaans menu juni 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.