Terrine van kaas en gedroogd fruit

naGERECHT
juni 2023
12
4.5/5

INGREDIENTEN

snijbietblaadjessnijbietblaadjes

750 grmascarpone
90 grgeblancheerde hazelnoten
90 grgepelde pistachenoten
240 grgedroogde abrikozen
600 grgorgonzola
18blaadjes gelatine
9snijbietblaadjes
3 elcitroensap
3 tlvloeibare honing
 zwarte peper
 vijgenbrood

BEREIDING

  1. Leg de gelatineblaadjes in koud water om ze zacht te maken.

  2. Bak de hazelnoten en pistachenoten bruin, hak ze grof.

  3. Snijd de abrikozen in kleine blokjes.

  4. Dompel de snijbietblaadjes in kokend water, laat 2 minuten zacht worden, giet af.

  5. Doe de mascarpone en de gorgonzola in een pan, smelt ze op heel laag vuur, voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe en haal van het vuur. Peper, voeg fruit, honing, een paar druppels citroen toe, en meng.

  6. Bekleed een rechthoekige cakevorm van 20 cm met vershoudfolie, dan snijbietblaadjes rondom, giet het mengsel erin/over, dek af met de overgebleven snijbietblaadjes.

  7. Dek de cakevorm af met folie en zet minstens 4 uur in de koelkast.

PRESENTATIE

  1. Haal vlak voor het serveren de terrine uit de vorm, verwijder de folie en snijd in plakjes.

  2. Leg op elk bordje een plakje vijgenbrood met daarbij een plakje van de terrine.

  3. Garneer met enkele gedoogde stukjes abrikozen en blaadjes snijbiet.

AFDRUKKEN

Italiaans menu juni 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.