Zalm en garnalenbites

amuse
juli 2023
12
4/5

Suggestie
Eet de zalmtartaar of de garnalensalade van de citrusvrucht en knijp het sap uit de vrucht in je mond.
Of haal de zalmtartaar of de garnalensalade van de citrusvrucht en knijp het sap uit de vrucht een beetje over de tartaar en de salade.

INGREDIENTEN

9 limoenen
9 bloedsinaasappels
6 el donkere basterdsuiker
Zalmtartaar
450 gr zalmfilet zonder huid
2 Granny Smith
4 el mayonaise
3 takjes koriander
Garnalensalade
2 stengels bleekselderij
3 takjes dille
450 gr gepelde Hollandse garnalen
2 el mayonaise

PRESENTATIE

 Een paar takjes dille
 Een paar blaadjes koriander

BEREIDING

  1. Halveer de limoenen en de bloedsinaasappels. Doop ze met het snijvlak in de donkere basterdsuiker. Leg ze met het snijvlak omhoog in de skillet en laat de citrusvruchten ca. 20 minuten karamelliseren (direct, 200 graden C).

  2. Snijd intussen voor de zalmtartaar de zalmfilet in blokjes van ca 5 mm. Schil de appel, snijd de schil in hele dunne reepjes en zet ze op ijswater. Snijd een kwart van de appel in blokjes van 5 mm en eet de rest op. Meng de zalm- en de appelblokjes met 1 eetlepel van de mayonaise en peper en zout naar smaak. Zet apart.

  3. Pluk voor de garnalensalade de blaadjes van de bleekselderij en zet ze op ijswater. Snijd de stengel in blokjes van ca. 5 mm. Pluk de blaadjes van de dille en hak ze fijn. Meng de bleekselderij, de dille en de garnalen met de mayonaise.

  4. Verdeel de zalmtartaar over de limoenhelften. Garneer met de rest van de mayonaise, een blaadje koriander en de uitgelekte appelschilletjes. Verdeel de garnalensalade over de sinaasappelhelften en garneer met de uitgelekte blaadjes van de bleekselderij.

PRESENTATIE

  1. Leg een takje dille op de garnalensalade.
  2. Leg een blaadje koriander op de zalmtartaar.
  3. Presenteer van de zalm- en garnalenbites elk een stuks per persoon op een bordje.
AFDRUKKEN

BBQ-Menu juli 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.