Heilbotfilet met notenkorst en zeekraal

VOORGERECHT
juli 2023
12
4/5

INGREDIENTEN

Kabeljauw

1.200 grheilbotfilet zonder huid
2 elroomboter
Notenkorst
100 gr roomboter
100 gr ongezouten pistachenoten
100 gr pijnboompitten
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
40 gr panko
Zeekraal
250 gr zeekraal
200 gr sjalotjes
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

  1. Smelt voor de notenkorst de boter in een gietijzeren steelpannetje (direct, 170 graden C) en wacht totdat deze is uitgeblust. Voeg de pistachenoten en de pijnboompitten toe en bak totdat ze lichtgekleurd zijn. Laat het notenmengsel afkoelen.

  2. Meng de Parmezaanse kaas en de panko door het notenmengsel. Schep het mengsel op een vel slagersfolie. Dek af met een tweede vel en rol uit tot een rechthoekige of vierkante plak van ongeveer 3 mm dik. Laat de notenplak ca 1 uur in de koelkast opstijven.

  3. Snijd de heilbotfilet in 12 gelijke stukken en bestrooi ze met peper en zout. Vet de koude skillet (small) in met de boter en leg de visfilets erin. Snijd de notenplak in stukjes en verwijder de folie. Verdeel de stukken notenplak over de visfilets.

  4. Plaats de koude skillet op het rooster en bak de heilbotfilets 20-25 minuten totdat deze een kerntemperatuur van 65 graden C hebben bereikt en de korst mooi goudbruin is.

  5. Voeg de olijfolie en de sjalot aan de skillet toe en bak totdat de sjalot glazig is. Meng de zeekraal erdoor en haal uit de EGG.

PRESENTATIE

Leg een bedje van zeekraal in het midden van elk bord. Leg daarop een heilbotfilet.

AFDRUKKEN

BBQ-menu juli 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.