Sabayon met bosvruchten

naGERECHT
juli 2023
12
3.5/5

INGREDIENTEN

1.200 gr bosvruchten (of zomerfruit zoals aardbeien, stukjes mango etc.)

Sabayon

900 mlchampagne (brut) of droge, mousserende witte wijn
2vanillestokjes
240 greidooier
180 grrietsuiker

BEREIDING

  1. Verwarm voor de sabayon de wijn in de ronde, geemailleerde Dutch oven tot 50 graden C. (indirect, 140 graden C). Snijd intussen het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.

  2. Haal de pan uit de EGG, voeg het vanillemerg en de peul toe en laat ca 30 minuten trekken.

  3. Verwijder de peul. Zet de pan weer op het rooster en klop de eidooier en de rietsuiker door de lauwwarme wijn. Verwarm de sabayon al kloppend tot 80 graden C.

PRESENTATIE

Serveer de warme sabayon (eventueel in diepe borden) over de bosvruchten.

AFDRUKKEN

BBQ-menu juli 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.