Risotto met rivierkreeftjes en zeekraal

TUSSENGERECHT
SEPTEMBER 2020
12
4/5

INGREDIENTEN

2 elroomboter
4 stsjalotjes
4 tnknoflook
600 grrisotto
3 dlwitte port
takjes tijm
2blaadjes laurier
1,5 ltvisbouillon van tablet (1 blokje)
400 grrivierkreeftjes
200 grzeekraal
200 grmascarpone
2 stcitroen, sap en rasp
 witte peper
 zout

BEREIDING

  1. Verhit de roomboter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak hierin kort de fijngesneden sjalotten en fijngesneden knoflook aan tot deze zacht zijn. Voeg de risotto toe en bak deze glazig. Blus af met de witte port en laat verdampen.
  2. Voeg de takjes tijm en de laurierblaadjes toe en schep telkens een soeplepel bouillon erbij. Wacht totdat het vocht volledig is opgenomen en voeg dan weer bouillon toe. Roer regelmatig door met een houten pollepel. Voeg net zoveel bouillon toe tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.
  3. Voeg als er nog een beetje vocht in de pan zit de zeekraal toe en laat 1 minuut mee garen. Roer de rivierkreeftjes en mascarpone erdoor en breng op smaak met de citroenrasp en sap en wat versgemalen witte peper en zout.

PRESENTATIE

Maak een bord mooi op naar eigen inzicht.

AFDRUKKEN

Menu september 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.