Tomatenbavarois met crème van basilicum

AMUSE
MAART 2020
12
2/5

INGREDIENTEN

Tomatenbavarois

400 grtomaten (300 gr netto, zonder zaad)
10 stgroene asperges
50 grketchup
300 grroom
3 blgelatine
2 dltomatensap
 peper en zout

Basilicum crème

1 bosbasilicum
1 tlSosa Gel Espassa
 (evt. vervangen door 1 vel extra gelatine)
100 grmelk
200 grroom
3 blgelatine
1 bakjeShiso purper, ter garnering
  
  

BEREIDING

Tomatenbavarois

  1. Zet de glaasjes alvast in de vriezer zodat ze goed koud zijn.
  2. Schil de asperges en kook ze beetgaar.
  3. Snijd de asperges in gelijke stukjes
    Blender het tomatenvlees met de ketchup in de magimix.
  4. Week de gelatineblaadjes in koud water.
    Verwarm het tomatensap en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
  5. Spatel dit mengsel door het tomatenmengsel van stap 3.
  6. Klop de room stijf en spatel dit door het tomatenmengsel.
  7. Verdeel de asperges over de glaasjes en vul tot 2/3e met de tomatencrème.
  8. Laat snel afkoelen. Gebruik eventueel de vriezer om het proces te versnellen.

Basilicum crème

  1. Blender de basilicumblaadjes met een klein beetje melk en de Sosa Gel Espassa (met staafmixer)
  2. Maak de rest van de melk warm en los hierin de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes op.
  3. Meng de melk en de room door het basilicummengsel en wrijf het geheel door een bolzeef.
  4. Giet in een kiddespuit en draai er twee patronen op en laat rusten in de koelkast.

PRESENTATIE

Spuit de mousse op de bavarois en garneer eventueel met Shiso purper.

AFDRUKKEN

Menu maart 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.